Verksamhetsplan 2023-2024 Socialisterna - Välfärdspartiet

Mot bakgrund av 2022 års misslyckande i valet - som varken består i tappat mandat i Västervik eller dåligt resultat i riksdagsvalet, utan i att inga nya mandat togs utanför Västervik varken i Dalarna, Uppsala eller på Gotland - skiljer sig verksamhetsinriktningen på nationell nivå från tidigare år.

Tidigare har målet alltid varit att avancera projektet, att få tillstånd nya lokalorganisationer och förhoppningsvis förbereda dessa på att erövra nya mandat på andra orter. Detta har speglat målet att från Västervik som basområde bygga ett nytt socialistiskt parti i Sverige. Efter 20 års försök fram och tillbaka är det nu hög tid för eftertanke och analys!

September 2024

Styrelsen arbetar med sikte på att i september 2024 (alltså mitt mellan valet 2022 och 2026) fatta beslut om organisationens riktning och framtid.

Vi tänker oss här någon form av nationell konferens på lämplig plats. Fram tills dess fokuseras den nationella verksamheten runt två arbetsområden:

1. Återupptaget arbetsplatsarbete. Redan vid slutet av förra året inleddes det första försöket att i nationell skala bedriva och utveckla ett arbetsplatsarbete med syfte att träna en ny generation arbetarledare. Arbetet utgår från vad vi kallar en arbetardemokratisk taktik som går ut på att finna vägar och metoder att få arbetarkollektiv att röra sig.

2. Studier av den historiska marxismen. Tillsammans med organisationen Platypus affiliated society bedrivs nu en studieverksamhet i den historiska marxismen och dess ursprung i den borgerliga revolutionen. Denna verksamhet kommer bedrivas ungefär fram till tiden för diskussionen om vår organisations framtid.

Utöver detta bedriver styrelsen inget aktivt arbete.