Socialisterna - Välfärdspartiet Gotland satsar på Regionfullmäktige

Det har varit intensiva månader sedan vår partiförening bildades i februari. Vi har blivit fler, etablerat oss i den politiska debatten och är nu laddade inför valrörelsen. En vallista med elva namn och en valplattform med åtta punkter har också arbetats fram.

Budgetpolitisk kommentar

Vi har utifrån vår valplattform även skrivit en kommentar till Alliansstyrets nedskärningspolitik på ön. I denna visar vi hur nedskärningspolitiken kan stoppas samt en rad andra politiska frågor vi skriver upp på dagordningen;

Välfärd i samhället före överskott i budgeten.
En tydlig strategi för att stoppa nedskärningspolitiken som härjat i landets kommuner i decennier. Istället för att passivt administrera fortsatt nedmontering vill vi ta sats för en ny ekonomisk politik.

Sänkta politikerlöner och minskad byråkrati.
Det finns ingen rimlighet i att politiker ger sig själva arvoden som är flera gånger högre än vad merparten av personalen i regionens verksamheter tjänar. Vi vill också att utreda hur byråkratin kan minskas.

Stopp av privatiseringar och bättre arbetsvillkor för välfärdsarbetarna.
Privatiseringsexperimenten med vår välfärd ska avbrytas. Personalen inom regionens verksamheter måste få bättre arbetsvillkor genom ökad grundbemanning men också genom högre löner.

Tandvård, lokalproducerad mat och aktiv bostadspolitik.
Tandhälsan på Gotland är bland de sämsta i landet. Vi verkar för att tandvården skall inordnas i högkostnadsskyddet. Vi vill också se mera lokalproducerad mat inom de offentliga verksamheterna och en aktiv bostadspolitik med kommunal bostadsbyggande till bostadsbristen upphör.

Budgeten finns att ladda ner här nedan: