Ett nytt parti har bildats till riksdagsvalet 2022: Socialisterna-Välfärdspartiet

PRESSMEDDELANDE


Den 6 juni är inte enbart Sveriges nationaldag år 2021, det är också datumet då ett nytt nationellt parti har bildats: Socialisterna-Välfärdspartiet. Partiet bär samma namn som det tidigare lokalpartiet i Västervik, som är en av de organisationer som slagit sig samman med bl.a Dalarnas Socialistförening, Norrköpings Socialistförening och Uppsala Socialistförening. Nu siktar partiet in sig på val till kommuner, landsting och riksdagen. Idag finns aktivistgrupper i Ludvika, Falun, Älvdalen, Västervik, Uppsala, Norrköping, Linköping, Vimmerby, Kalmar, Örebro, Västerås, Gotland, Sundsvall, Malmö, Göteborg och Stockholm ”Det finns ett stort behov i svensk politik för ett parti som vågar stå upp för vanligt folks intressen, i frågan om arbetsrätten, EU-motståndet, invandringen och välfärden” säger Karl Gustav ”Slaktarn” Nilsson, nationell talesperson för partiet.

Socialisterna-Välfärdspartiet har idag representation i Västerviks kommunfullmäktige med tre mandat. Partiet har också mandat i Uppsala kommunfullmäktige i form av Therese Rhann, tidigare Vänsterpartiet, som anslöt sig till partiet 2020. Socialisterna - Välfärdspartiets ambition sträcker sig utanför parlamenten, partiet har som mål att aktivera människor i frågan om hur deras samhälle styrs och organiseras, såväl på arbetsplatser som i bostadsområden och lokalsamhälle.”De etablerade politiska partierna företräder alla främst näringslivets och högre tjänstemäns intressen vilket har lett till de senaste decenniernas nedskärningar inom välfärden, ökad ojämlikhet, segregation, bostadsbrist med flera allvarliga samhällsproblem. Vi som utgör samhällets majoritet av arbetare, pensionärer, studerande och arbetslösa har suttit på läktaren för länge, många tror att försämringar av våra villkor är en naturlag. Inget kunde vara mer felaktigt”, säger Johannes Regell, styrelseledamot.

Socialisterna Välfärdspartiet har en politik för framtiden. Vi står för en offensiv finanspolitik för allas rätt till arbete och välfärd. Vi säger nej till alla nedskärningar och i våra lokala budgetar på kommunnivå har vi pekat ut ett alternativ till nedmonteringen av välfärdssamhället. – Som socialister kan vi inte delta i nedskärningspolitiken, säger Therese Rhann. Inte en enda nedskärning till. Det får vara slut med eftergifter som bara leder till fler eftergifter och som försämrar vardagen för vanliga knegare och förstör arbetarrörelsens legitimitet i folkets ögon. Vårt främsta löfte är att aldrig spela med i nedskärningspolitikens falska spel. Det löftet kommer vi aldrig att bryta. Vi menar att politiken har till syfte att skapa ett samhälle värdigt kommande generationer att växa upp i – ett samhälle präglat av trygghet, hälsa, gemenskap och solidaritet.

Presskontakt:
Karl Gustav Nilsson (Styrelsen) 0761024483
Johannes Regell (Styrelsen) 0739653533
Joel Holmdahl (Dalarna) 0731509682
Jacob Hoffsten (Västervik) 0768348676
Therese Rhann (Uppsala) 0708539989
Emil Tholander (Östergötland) 0702804503