SOCIALISTERNA – VÄLFÄRDSPARTIET STÄLLER UPP I RIKSDAGSVALET 2022

En stridbar socialistisk arbetarrörelse tar plats på den gula valsedeln

Pressmeddelande den 30 november 2020

Socialisterna -Välfärdspartiet kommer att ställa upp i riksdagsvalet 2022. Det beslutades vid ett medlemsmöte i organisationen den 29 november. Det kommer därmed att bli möjligt för alla som vill, över hela landet, att vid det kommande riksdagsvalet lägga en röst för arbete och trygghet åt alla, full sysselsättning och kraftigt utbyggd välfärd, för vanliga arbetande människor, mot eliter- nas nedskärningar, avregleringar och utplundring av det gemensamma.

– Det har blivit dags för oss att ta det här steget, säger Jacob Hoffsten, ordförande för Socialisterna – Välfärdspartiet, i en kommentar. Vi har en politik för folkflertalets väl, till skillnad från alla de åtta riksdagspartierna, och den politiken kräver beslut på riksnivå för att kunna genomföras.

– Förr om åren kunde vi råda folk att rösta mot borgerligheten i riksdagsvalet, men det håller inte längre. Socialdemokraterna leder vad som i praktiken är en högerregering, och Vänsterpartiet låter dem hållas, röstar på gul knapp i det avgörande läget. I valet 2022 kommer vi inte att kunna råda någon att rösta på något av riksdagspartierna. Det enda logiska är då att vi ställer upp själva, tillägger Jacob Hoffsten.

Socialisterna – Välfärdspartiet kommer att söka dialog med andra likasinnade personer och orga- nisationer för att om möjligt bilda en allians inför riksdagsvalet 2022. Vid medlemsmötet gavs det i uppdrag åt Jacob Hoffsten och Johannes Regell, ledamot av kommunfullmäktige i Västerviks kommun, att samordna Socialisterna – Välfärdspartiets kontakter med tänkbara allierade inför riksdagsvalet om knappt två år.

– Vi har en öppen och välkomnande inställning, och går in i detta utan prestige, säger Johannes Regell. Det viktiga är inte att Socialisterna – Välfärdspartiet får röster i ett riksdagsval, det viktiga är att fortsätta bygget av en livskraftig, stridbar arbetarrörelse. Som vågar försvara vanligt arbetande folks intressen på alla områden, utan att låta mittenkompromisser eller politisk korrekthet stå i vägen. Vi vet att det finns många runtom i landet som håller med oss, och vi bjuder in till samarbete.

Du kan läsa pressmeddelandet i sin helhet här