Vår politik

På denna sida kan du läsa om partiets politik genom

fortlöpande artiklar!

Genom artiklarna skriver och informerar vi om våra åsikter och det som vi tycker är viktigt och bra att veta.

I de flesta artiklarna står det Välfärdspartiet. Från och med nu gäller det nya namnet Medborgarpartiet. Det är bara namnet som är skillnaden, vi har exakt samma politik och uppfattning i de kommunala frågorna som tidigare.

Under rubriken Kategorier kan du klicka och läsa om olika områden och det vi skrivit under olika år.

Ändrat 2017-11-14

Information, artiklar och insändare

Välfärdspartiet vill hjälpa kommunens äldre!

2015-03-06 12:00 | 0 kommentarer

Åldringsbrotten som det ofta kallas har en tendens att ständigt öka. Det finns mängder av olika sätt att komma in i hemmen hos äldre människor som ofta litar på att även okända besökare kan ha ett legitimt ärende.

Det går inte att räkna upp alla påhittade anledningar att komma in, några kan vara att läsa av vattenmätaren, få ett glas vatten, påstått läckage i lägenheten ovanför, kontrollera något i lägenheten, kontrollera eluttag, kontrollera anslutningar för TV mm, brev som kommit fel och så vidare.

Det kommer många olika falska erbjudanden på e-post där det gäller att vara noga med vilka filer man ska öppna eller inte. 

Som enda parti i Vänersborgs kommun tar partiet ytterligare ett steg mot att hjälpa kommuninvånarna. Sprid uppgiften att man aldrig skall släppa in någon okänd människa i sin bostad. Om någon ringer på dörren, titta alltid (om den möjligheten finns) vem det är som står utanför.  Även om någon ringt i förväg och sagt att han/hon skall komma i ett ärende, släpp inte in personen ändå om du inte vet vem det är. Om någon vill in i bostaden ber du personen lägga en lapp i brevlådan, eller uppge, genom den stängda och låsta dörren, nedanstående uppgifter.

1. Personens namn.
2. Ärendet, vad besöket gäller.
3. Om personen är från ett företag, kommunen elle liknande. Fråga varifrån personen kommer, namn och telefonnummer till personens chef.
4. I annat fall. Fråga efter telefonnummer till personen som står utanför dörren så att det går att ringa till personen direkt.

Om personen inte kan svara på dessa frågor, öppna inte dörren. Meddela i stället att personen kan ringa nedanstående telefonnummer.

Eller du kan själv ringa nedanstående nummer och fråga om råd.

Direktnummer mobil 07280- 107 14

Ovanstående mobilnr går till Välfärdspartiets ordförande, Morgan Larsson.

Välfärdspartiet vill hjälpa de äldre invånarna i Vänersborgs kommun. Detta tips, förmedlat av Välfärdspartiet, kan bara användas kontorstid på vardagar och bara av boende i Vänersborgs kommun.

Notering: Morgan har varit polis i över 40 år och har en del erfarenhet hur man hanterar dessa situationer.

Publicerat i: Alla, 2015, Aktuellt, Allmänt, Vänersborg, Bra att veta, VIKTIGT