Ditt parti för en bättre kommun!

 

Följ oss!

Följ oss på vår hemsida. Läs våra artiklar, politik och bloggar. Kontakta oss om du har frågor eller synpunkter, välkommen! 

Vi finns även på facebook och twitter. Klicka på ikonerna nedan.

facebook twitter

kontaktikon

Kontakt

Kontakta oss om du har frågor eller kommentarer och berätta gärna om dina synpunkter på politiken i Vänersborgs kommun. Vi är intresserade av dina åsikter. 

Partikansliet 

Tel: 07280- 107 14
E-post: kansliet@medborgarpartiet.nu


Plusgiro 44 19 42 -0 
Bankgiro 5802-8705


Morgan Larsson 
Ordförande 
Tel: 07280- 107 14


 

 

 

Välkommen till nästa del på vår hemsida i

Färglogo.jpeg.nr1

Välfärdspartiet i Vänersborg har efter 11 år bytt namn till Medborgarpartiet!

Namnbytet beror delvis på en breddnng av vår politik till att omfatta alla medborgare i Sverige.

Nytt är också att partiet 2018 ställer upp i två val:

  • Val tillKommunfullmäktige i Vänersborgs kommun
  • Val till Landstingsfullmäktige i Västra Götaland
  • genom ett flerpartisamarbete som vi kallar
  • Regionens Framtid 

Klicka på flikarna och läs om oss. Allt du läser om Välfärdspartiet gäller för även Medborgarpartiet.

Vi har samma kommunpolitik som tidigare.

Klicka på flikarna och läs om vårt parti ochpolitik.

Sidorna med våra partiprogram uppdateras hela tiden.

VIKTIGT

Besök ofta vår sida, klicka på flikarna och läs våra artiklar.

Så fort vi hinner publicerar vi våra partiprogram som efter hand kommer att kompletteras.

Kontakta oss om du har frågor eller funderingar!

Om du önskar vara med oss klickar du på fliken "Bli medlem", och skickar dina uppgifter till oss.

Tidigare inlägg

Partiets "Ungdomsprofil"!

2013-11-13 12:00 | 0 kommentarer

Bengt Rydholm

Bengt Rydholm

Bengt Rydholm, Välfärdspartiets representant i bland annat Barn- och ungdomsnämnden, har ägnat större delen av sitt liv åt barn och ungdomar.

År 1961 väcktes intresset för badminton hos Bengt. I över 50 år har Bengt engagerat sig för barn och ungdomar genom att leda träningspass.

Under tre till fem kvällar per vecka engagerar sig Bengt i badmintonhallen och sedan är det ofta tävlingar under helgen. Möten i badmintonföreningen förekommer givetvis också.

Det är barn och ungdomar i åldrarna 5 – 21 år som Bengt träffar under ett träningspass, vilka varar i tre timmar. Just nu tränas cirka 50 personer. Någon ersättning i mynt har Bengt inte fått genom åren men pengar är ju inte allt och man kan säga att Bengt ändå har blivit rikt belönad. Tretton av mina spelare har blivit svenska mästare, berättar Bengt. För några år sedan blev Bengt utsedd till årets tränare/ledare i Sverige. Vilket erkännande!

Vi ställde frågan om det är något speciellt som hänt genom åren och då nämner Bengt följande. Vid VM i Calgary 1985 blev han inbjuden till kinesernas bankett som enda västerlänning. Bengts bordsdam var världsettan Lee Ling Wei. När OS invigdes i Peking 23 år senare var det hon som bar in OS-fanan.

Bengt har gjort 104 (etthundrafyra!!) resor till Malaysia på träningsläger där han tillsammans med fyra malaysiska tränare, som är allra bäst i världen, tränat ungdomar.

-Hur har dina ungdomar lyckats i badminton?

Jens Olsson har lyckats bäst, säger Bengt. Han har besegrat världsettan Herianto, Indonesien och olympiska mästaren Paul Erik Höier Larsen, Danmark. Dessutom blev Jens världsmästare i veterandubbel för några veckor sedan.

Gabriel Ulldahl är i dag Sveriges bästa singelspelare. Gabriel blev i januari svensk mästare efter vinst i finalen mot europatvåan Henri Huskarinen. Dessutom fick Gabriel, bland andra, utmärkelsen som Årets Hjälte i Vänersborg vid Aqua Blå i år.

Som vi nämnde ovan har Bengt utfört ett ideellt arbete under ett halvt sekel. Lek med tanken att han skulle fått ersättning med 100:- per timma. Om man roar sig med att räkna ut på ett ungefär hur många timmar Bengt lagt ner blir det drygt 54.000 timmar, vilket skulle ge en ersättning med 5,4 miljoner kronor. Oj, oj vilken summa!

En stor eloge till Bengt för hans fantastiska engagemang. Bengt har betytt oerhört mycket för många ungdomar genom åren och är ”still going strong”. Medborgarna i Vänersborg har Bengt att tacka för ett långvarigt och enastående ungdomsarbete.

Publicerat i: 2013, Alla, Barn/ungdom, Vänersborg

Kontakta oss!

Vi vill att du kontaktar oss berättar om dina erfarenheter i kontakt med personer i Vänersborgs kommun, sjukvården i Västra Götaland eller händelser i vårt land.

Klicka på fliken "Bra att veta"
och "Kontakta oss"