Ditt parti för en bättre kommun!

 

Följ oss!

Följ oss på vår hemsida. Läs våra artiklar, politik och bloggar. Kontakta oss om du har frågor eller synpunkter, välkommen! 

Vi finns även på facebook och twitter. Klicka på ikonerna nedan.

facebook twitter

kontaktikon

Kontakt

Kontakta oss om du har frågor eller kommentarer och berätta gärna om dina synpunkter på politiken i Vänersborgs kommun. Vi är intresserade av dina åsikter. 

Partikansliet 

Tel: 07280- 107 14
E-post: kansliet@medborgarpartiet.nu


Plusgiro 44 19 42 -0 
Bankgiro 5802-8705


Morgan Larsson 
Ordförande 
Tel: 07280- 107 14


 

 

 

Välkommen till nästa del på vår hemsida i

Färglogo.jpeg.nr1

Välfärdspartiet i Vänersborg har efter 11 år bytt namn till Medborgarpartiet!

Namnbytet beror delvis på en breddnng av vår politik till att omfatta alla medborgare i Sverige.

Nytt är också att partiet 2018 ställer upp i två val:

  • Val tillKommunfullmäktige i Vänersborgs kommun
  • Val till Landstingsfullmäktige i Västra Götaland
  • genom ett flerpartisamarbete som vi kallar
  • Regionens Framtid 

Klicka på flikarna och läs om oss. Allt du läser om Välfärdspartiet gäller för även Medborgarpartiet.

Vi har samma kommunpolitik som tidigare.

Klicka på flikarna och läs om vårt parti ochpolitik.

Sidorna med våra partiprogram uppdateras hela tiden.

VIKTIGT

Besök ofta vår sida, klicka på flikarna och läs våra artiklar.

Så fort vi hinner publicerar vi våra partiprogram som efter hand kommer att kompletteras.

Kontakta oss om du har frågor eller funderingar!

Om du önskar vara med oss klickar du på fliken "Bli medlem", och skickar dina uppgifter till oss.

Tidigare inlägg

Välfärdspartiet, sossarnas huvudmotståndare?

2014-01-28 12:00 | 0 kommentarer

”Upp till bevis, Morgan Larsson” skriver socialdemokraten Marie Dahlin i en debattartikel i TTELA den 24 januari. Nej Dahlin, det är ingenting som måste bevisas. Läs bara vad vi skriver: ”Pengar kommer att avsättas, vi kan redan i år börja förberedelserna för att bygga ett nytt Gläntan”. Vi skriver inget om neddragningar. Sedan borde du veta att det inte är socialnämnden som projekterar.

En skillnad på dig och oss är att du tycker att våra äldre invånare på Gläntan mycket väl kan bo kvar i en byggnad som inte skulle godkännas efter dagens regler och byggnormer. Du är inte så noga med brandsäkerhet, värdighet och trivsel. Det är skamligt, Dahlin! Hur länge vill du driva dagens Gläntan innan du kan tänka dig förbättringar?

Välfärdspartiet har fått mycket kritik av dig, mer än något annat av de partier som röstade för budgeten. Vi förstår att du är så imponerad av vår politik och de frågor som vi drivit att du utsett oss till huvudmotståndare i höstens val till kommunfullmäktige i Vänersborg.

Publicerat i: Alla, 2014, Allmänt, Vänersborg

Bra äldreomsorg blir bättre!

2014-01-19 12:00 | 0 kommentarer

Bra äldreomsorg.

Under sommaren förra året granskades några äldreboenden i Vänersborgs kommun av företaget PwC. Enligt tidningen TTELA sade kommunrevisorernas ordförande Benny Johansson (S) bland annat ”Rapporten är positiv rakt igenom. Vi har hyfsat bra kvalitet på vår äldreomsorg med hjälp av politiska beslut. Jag tycker att man kan vara stolt över äldreomsorgen, men det finns naturligtvis även potential att effektivisera vidare.” I rapporten konstaterar granskarna bland annat att lokalernas standard är mycket hög i jämförelse med andra kommuner.

Vi vill snarast bygga om äldreboendet Gläntan.

Detta är bra men vi kan bli bättre. Därför har vi i Välfärdspartiet varit tydliga med att vi vill bygga om äldreboendet Gläntan för att få ett värdigt, trevligare och säkrare boende för våra äldre invånare i Vänersborg. Bland annat är Gläntan i dag inte brandsäkert enligt dagens byggnormer. År 2012 var det 321 bränder/tillbud i åldringsvården i Sverige.

Sakfel och lögner, kampanj mot Välfärdspartiet.

Efter beslutet om en förändring på Gläntan var det representanter för främst Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som drev en kampanj mot Välfärdspartiet. Argumenten innehöll både sakfel och lögner, allt i syfte att medvetet förvanska sanningen för att få egna röster på Välfärdspartiets bekostnad. Man var inne på brottsbalksbrottet förtal genom att utsätta några av partiets representanter för ”andras missaktning”. Vi bemötte inte de falska anklagelserna eftersom det bara hade blivit en ”pajkastning” och vi vill inte sitta i sossarnas och vänsterns sandlåda.

Pengar kommer.

Efter budgetbeslutet i september 2013 har vi i Välfärdspartiet tagit initiativ till olika kontakter och kan här meddela att tillräckligt med pengar kommer att avsättas och att vi redan i år kan påbörja förberedelserna för att bygga ett nytt Gläntan.

Bränder/tillbud i åldringsvård

Hela Sverige             Västra Götaland

2011   281 st                2011   46 st

2012   321 st                2012   65 st

Källa: Räddningstjänsterna

Publicerat i: 2014, Aktuellt, Alla, Vänersborg, Äldreomsorg

Sänk åldern för gratis bussresor

2014-01-15 12:00 | 0 kommentarer

Sänk åldern för gratisresor på buss!

I Vänersborgs kommun åker pensionärer från 75 år och uppåt buss gratis under vissa tider. Under tiden 08:30 – 15:00 och 18:00 – 06:00 är det fritt att åka liksom dygnet runt på lördag, söndag och helgdagar.

Vi tycker att detta är bra men vi vill göra ett par förändringar.

Välfärdspartiet vill sänka åldern för gratisresor från 75 år till 65 år, vi vill att resorna skall gälla alla tider på dygnet och även omfatta resor inom kommunerna Trollhättan och Uddevalla.

Vi menar att det finns ekonomiskt utrymme att förbättra villkoren.

Nu hoppas vi att de övriga partierna skall ställa upp på Välfärdspartiets förslag till förbättringar för Vänersborgs pensionärer.

Publicerat i: 2014, Aktuellt, Alla, Allmänt, Vänersborg

Kontakta oss!

Vi vill att du kontaktar oss berättar om dina erfarenheter i kontakt med personer i Vänersborgs kommun, sjukvården i Västra Götaland eller händelser i vårt land.

Klicka på fliken "Bra att veta"
och "Kontakta oss"